Motorcykelkørekort på Fyn – Vælg Driving Academy!

Du kan tage motorcykelkørekort til lille, mellem og stor MC ved Driving Academy

Lille MC kørekort: Må tages i alderen 17-20 år, max 125 CCM og 11 KW (15 HK).
Mellem MC kørekort: Kan tages i alderen 20-24 år. Motorcyklen må have op til 35 KW (48 HK).
Stort MC kørekort: Kræver at du er over 24 år. Motorcyklen må have over 35 KW (48 HK).

Tag dit MC kørekort på Fyn

Drømmer du om at køre motorcykel? Der er store oplevelser at hente – følelsen af fart, frihed og vind i håret. Motorcyklen er et fortrinligt køretøj og fungerer rigtig godt til fælles ture med andre motorcykelentusiaster i fritiden. Hos Driving Academy har du mulighed for at tage et motorcykelkørekort fra marts til oktober. Al teori og kørsel foregår i Fredericia.
Vi har løbende opstart af nye hold, så du altid kan finde et, der passer til din kalender. Når du skal have MC kørekort på Fyn, er vi erfarne i at levere et tilpasset og effektivt forløb. Vores dygtige kørelærere har altid øje for, hvordan den enkelte elev udvikler sig bedst, så vi slipper så dygtige og køreglade elever ud i trafikken som muligt.

5 gode grunde til at vælge os

Vi tilgår vores undervisning med fokus på den enkelte elev. Vi tror på, at teoretisk kunnen er en forudsætning for dygtige motorcyklister, som kan færdes sikkert og trygt i trafikken. Her er fem gode grunde til at vælge os, hvis du ønsker at blive dygtig til at køre motorcykel:

  • Undervisning med afsæt i lang erfaring – du får en underviser med over 20 års erfaring, som selv kører motorcykel i fritiden, og som derfor har stort kendskab til motorcykler.
  • En kørelærer i øjenhøjde – du får en underviser, som er god til at berolige dig, hvis du er nervøs, men som samtidig også kan opmuntre, hvis du synes, du møder udfordringer.
  • Fokus på teori – dine motorcykeldrømme kan blive udfoldet i rolige og behagelige omgivelser, hvor vi gennemgår teori og sikkerhedsregler meget grundigt, så du får den bedste forudsætning for at bestå og blive en habil motorcyklist.
  • Tryghed og sikkerhed i højsædet – du får kyndig vejledning i sikkerhedsudstyr til motorcykler.
  • Fokus på at udvikle dine kompetencer – du får grundig oplæring i motorcykelteknikker.

Med andre ord, forsøger vi at sende så dygtige, trygge og køreglade elever ud i trafikken som overhovedet muligt.

Undervisning med fokus på køretekniske egenskaber

I både den teoretiske og praktiske undervisning, vil du som elev hos os opdage, at vi har fokus på at undervise i tekniske aspekter af motorcykelkørslen. Det gør vi med henblik på at klæde vores elever så godt som muligt på – både til køreprøven og i trafikken efterfølgende. Meget handler om at blive tryg ved motorcyklens vægt og balance. Derfor kommer du bl.a. til at prøve at køre med sidevogn, således du er bekendt med trykforholdet. Særligt har vi også fokus på bremseteknikker, hvilket mindsker risikoen for uheld i trafikken betydeligt. Også svingteknikker øves med fokus på kontrastyring, som også bliver en del af køreprøven. Kompetencer inden for kontrastyring er afgørende for at kunne undvige udfordringer i trafikken.

Teoriundervisning til motorcykelkørekort

Al vores teoriundervisning foregår på Erritsø Bygade 42 i Fredericia, hvor vi har samlet MC teoriundervisning for Fredericia, Middelfart og Odense tæt ved Lillebæltsbroen. Undervisningen foregår med en kørelærer i lokalet (ofte ved tavle eller med projektor), og der er rig mulighed for at stille spørgsmål, så du kan få afklaret eventuelle udestående spørgsmål.Vi har altid holdopstart den 1. onsdag i måneden. Undervisningen foregår om onsdagen fra kl. 18.00-20.30 og om lørdagen fra kl. 8.00-10-30. Du skal i alt have 29 teorilektioner á 45 minutter, som er fordelt over otte dage.

Praktisk undervisning på motorcykel

Når du skal begynde den praktiske undervisning i forbindelse med MC kørekort, er du klædt teoretisk på til at sætte dig på motorcyklen. Alle elever begynder med undervisning i et aflukket område, hvor der trygt kan prøves kræfter med igangsætning, bremsning, parkering og andet. Kørsel på det aflukkede område har til hensigt at supplere den teoretiske undervisning, hvorfor du skal tage disse timer imellem de teoretiske lektioner. Hele forløbet er sat sammen således, at du hurtigt tillærer dig evner i en naturlig rækkefølge. Den praktiske undervisning kommer til at bestå af følgende:

  • 4 lektioner på øvelsesplads
  • 5 lektioner på køreteknisk kursus
  • 13 kørelektioner på vej

Når vi skal køre i trafikken, foregår det i grupper af tre. Vi kører i Fredericia og omegn, hvor der både er mulighed for kørsel på landevej, motorvej samt bykørsel. Alle forhold omkring tidspunkter for kørsel (også køreteknisk anlæg) aftales til undervisningen, således vi kan finde et passende tidspunkt for alle.

Få styr på udstyret og sikkerheden

Beskyttelse er afgørende, når du skal køre motorcykel. Det kan resultere i meget alvorlige skader, hvis udstyret ikke er i orden, og man ikke er korrekt beskyttet. Vi stiller gerne vores ekspertise til rådighed, hvis du mangler gode råd til at finde det bedste udstyr. I løbet af undervisningsforløbet kan du låne en motorcykelhjelm, tøj og andet udstyr hos os frem til din prøve – gratis naturligvis. Også tøjet skal have indbygget beskyttelse. Din køredragt skal passe til din kropsstørrelse, sidde godt fast og dække både arme, skuldre, ryg og ben. Vælger du motorcykeltøj, der er lavet i tekstil, er det vigtigt tøjet beskytter mod slag og er i åndbart materiale, så du kan komme af med varmen ved høj kropstemperatur. Derfor foretrækker mange at køre i læder, som både leverer god beskyttelse samt åndbarhed. Når du skal vælge en hjelm, er det vigtigt, at du vælger en i god kvalitet, som passer til dit hoved. Hvis du kan tage fat i hjelmen bagpå og vippen den af hovedet, er hjelmen for stor, og du skal vælge en anden størrelse. Det er endvidere en god idé at vælge en hjelm med dugfrit visir samt klare farver, så du er mere synlig i trafikken. Vi anbefaler også, at du køber kørehandsker med høj beskyttelse. Skulle uheldet være ude, og du vælter, er det nemlig ganske instinktivt at tage fra med hænderne. Det kan medføre store skader på håndflader, knoer eller andet, hvilket kan undgåes med brug af kørehandsker. Til prøven skal du også være opmærksom på, at du skal stille op i fuldt udstyr med dine egne motorcykelstøvler.

Kom godt i gang med motorcykelkørsel

For at kunne tage et motorcykelkørekort skal du have en lægeerklæring. Den afleveres hurtigst muligt hos os – gerne allerede ved start. Hvis vi ikke modtager din lægeerklæring, kan det have betydning for, om du kan komme til teoriprøve efter fire uger, men også for din køreprøve i sidste ende. Vi gør også opmærksom på, at du skal huske at vedlægge et foto på 35 x 45 mm til lægen. Har du spørgsmål til dine muligheder for at tage motorcykelkørekort hos os, er du naturligvis også velkommen til at ringe på telefon 28 87 87 00. Du kan også sende en e-mail på fredericia@driving-academy.net. Vi glæder os til at give dig den unikke oplevelse af at køre på motorcykel.

Navigation